Google
Harta Site (RO)

Site Map (EN)
Acasa

Cariera

Proiectare 3D
                 

Lectii
SolidWorks


Proiectare 2D

Galerie foto

Galerie video

Download

Servicii

Link-uri

Contact
English     Romana
Data lansare /
Release date
April 20, 2008

Acasa | Cariera | Proiectare 3D | Lectii SolidWorks  | Proiectare 2D

Galerie foto | Galerie video | Download | Servicii | Link-uri | Contact

Copyright 2015 Florin Ababei. All rights reserved.
Proiectare 2D cu AutoCAD

Ce este nou in AutoCAD 2009

AutoCAD 2008
Rutine AutoLISP
Daca utilizati AutoCAD in proiectare, va propun cateva aplicatii realizate in AutoLISP care elimina munca de rutina, usureaza si da posibilitatea proiectantului sa se concentreze pe partea de conceptie a produsului. Prin cateva click-uri se insereaza sub unghiul dorit in desen: organe de asamblare (suruburi, saibe, piulite, prezoane), profile sau se genereaza formatul standardizat cu indicator si se completeaza tabelul de componenta cu aceste elemente.
Aplicatiile au casete de dialog intuitive si bine concepute, sunt usor de utilizat si datorita intensei folosiri de catre mine in activitatea de proiectare (pana nu demult cand am facut pasul catre proiectarea 3D) sunt stabile.


Back to top
Galerie foto / Photo Gallery
Versiune DEMO
Rutina AutoLISP pentru generare Formate Standardizate
Insereaza in AutoCAD formatul standardizat (A5, A4, A3, A2, A1, A0, A4x5, A4x4, A4x3, A3x4, A3x3, A4x9, A4x8, A4x7, A4x6, A3x7, A3x6, A3x5, A2x5, A2x4, A2x3, (A1x4), A1x3, (A0x3), A0x2), indicatorul si tabelul de componenta. Intr-o caseta de dialog se completeaza datele ce urmeaza sa apara in indicator.

La cerere se poate adapta formatul si indicatorul cu cel personalizat utilizat in firma dvs.

Galerie foto / Photo Gallery
Versiune DEMO
Rutina AutoLISP pentru inserare Suruburi
Insereaza in AutoCAD diverse tipuri de suruburi (in proiectia dorita), cu sau fara saiba sau tija filetata. Odata cu acesta se insereaza in identificator ID editabil care contine informatiile privitoare la denumire, standard, marime, lungimea tijei si numarul de bucati. Aceste sunt folosite de care o alta rutina AutoLISP  (IDScan.lsp) care identifica si sumeaza elementele identice pentru completarea tabelului de componenta.
In masura in care timpul mi-a permis, am actualizat cateva din standardele vechi (STAS) cu cele noi SR EN.

La cerere se poate adauga un standard utilizat mai des in firma dvs.

Galerie foto / Photo Gallery
Versiune DEMO
Rutina AutoLISP pentru inserare Piulite
Insereaza in AutoCAD cateva tipuri de piulite (in proiectia dorita), cu sau fara saiba. Similar rutinei de inserare a suruburilor, odata cu aceasta se insereaza in identificator ID editabil care contine informatiile privitoare la denumire, standard, marime si numarul de bucati. Aceste sunt folosite de care o alta rutina AutoLISP (IDScan.lsp) care identifica si sumeaza elementele identice pentru completarea tabelului de componenta.

La cerere se poate adauga un standard utilizat mai des in firma dvs.

Galerie foto / Photo Gallery
Rutina AutoLISP pentru inserare Prezoane Filetate
Insereaza in AutoCAD cateva tipuri de prezoane (STAS 4551-80) (in proiectia dorita). Odata cu aceasta se insereaza in identificator ID editabil care contine informatiile privitoare la denumire, standard, marime, tija si numarul de bucati. Aceste sunt folosite de care o alta rutina AutoLISP (IDScan.lsp) care identifica si sumeaza elementele identice pentru completarea tabelului de componenta.

La cerere se poate modifica aplicatia pentru un standard utilizat mai des in firma dvs.Galerie foto / Photo Gallery
Rutina AutoLISP pentru generare Profile Laminate
Insereaza in AutoCAD cateva tipuri de profile laminate la cald (in sectiune transversala): otel cornier cu aripi egale, otel cornier cu aripi neegale, otel U, otel I si otel T cu aripi egale. Odata cu aceasta se insereaza in identificator SIZE editabil care contine informatiile privitoare la denumire, standard si marime pentru o facila identificare ulterioara si un posibil calcul al necesarului de material intr-un proiect. O rutina AutoLISP (SIZEScan.lsp) citeste identificatorii si scoate un desfasurator cu tipurile de profile utilizate.

La cerere se poate modifica aplicatia prin adaugarea unui standard utilizat mai des in firma dvs.

Galerie foto / Photo Gallery
Rutina AutoLISP pentru inserare Saibe
Insereaza in AutoCAD cateva tipuri de saibe (in proiectia dorita). Similar rutinei de inserare a suruburilor, odata cu aceasta se insereaza in identificator ID editabil care contine informatiile privitoare la denumire, standard, marime si numarul de bucati. Aceste sunt folosite de care o alta rutina AutoLISP (IDScan.lsp) care identifica si sumeaza elementele identice pentru completarea tabelului de componenta.

La cerere se poate adauga un standard utilizat mai des in firma dvs.

Galerie foto / Photo Gallery
Rutina AutoLISP pentru inserare Tolerante
Insereaza in AutoCAD pe o cota (Horizontal, Vertical, Aligned sau Diameter) tolerante sub forma simbolului campului de toleranta sau valorile abaterilor corespunzatoare Alezajului, Arborelui sau Ajustajului. Sunt oferite detalii precum: cota nominala, campul ales, abaterea superioara, abaterea inferioara, toleranta la dimensiune. In cazul ajustajelor sunt date detalii precum: jocul maxim, jocul minim, strangerea maxima, strangerea minima, etc. (dupa caz).